نورپردازی نما




توجه به کاربری در طراحی نورپردازی نمای ساختمان‌های دوطبقه می‌تواند دید بسیار خوبی به طراح نورپرداز نما بدهد!
بسیاری از ساختمان‌های دوطبقه هستند که کاربری‌های متفاوتی دارند؛ مثلا برخی از آن‌ها به عنوان گالری مورد استفاده قرار می‌گیرند و برخی دیگر به عنوان کافی‌شاپ و مغازه نوع طراحی نورپردازی نمای ساختمانی آن‌ها باید به گونه‌ای باشد که تفاوت کاربری آن‌ها را به ما نمایش دهد.
در گذشته بیشتر از طراحی سنتی و نمای کلاسیک برای ساختن ساختمان‌ها استفاده می‌شد اما امروزه طراحی نمای مدرن، به دلیل سادگی و صرف نظر کردن از بسیاری از تزئینات و تجملات، طرفداران بسیاری را برای خود جمع کرده است.
قطعا می‌دانید که نمای بیرونی ساختمان به دلیل اینکه در معرض عوامل مخرب هارجی مانند باد، باران و … قرار دارد؛ بیشتر در معرض فرسایش است و اگر از متریال باکیفیتی برای ساخت نما استفاده نشود نما ساختمان در مدت کوتاهی پس از اجرا دچار فرسایش شده و فرو می‌ریزد.
پس متوجه شدید که انتخاب سنگ مرغوب مهم‌ترین کاری است که شما برای داشتن نمای سنگی دلخواهتان باید به آن توجه کنید.
نمای کرتین وال را می‌توانیم از دو جهت دسته‌بندی کنیم:

جنس لامل
شیوه‌ نصب
لامل‌ یا همان پروفیل‌های آلومینیومی که در بالا راجع به آن‌ها صحبت کردیم ممکن است چوبی، فولادی یا آلومینیمی باشند.
البته امروزه دیگر از لامل‌های چوبی به ندرت استفاده می‌شود.
خوردگی و پوسیده شدن این نوع خاص از لامل‌ها، مشکلات بسیاری را برای مهندسان سازنده به وجود می‌آورد و آن‌ها هم دیگر تصمیم گرفتند که از این نوع خاص از لامل استفاده نکنند.
برای اجرای این نما، ابتدا لامل‌های آلومینیومی روی ساختمان قرار می‌گیرند و سپس شیشه‌های قاب گرفته شده را در فضای بین لامل‌ها نصب می‌کنند.
اگر به نمای فریم لس دقت کنید می‌بینید که در نمای خارجی، شیشه‌ها هیچ‌گونه نگهدارنده‌ای ندارند و به همین علت، تا حد امکان به هم نزدیک می‌شوند و سپس عملیات نصب انجام می‌شود.
شاید به نظرتان کار ساده‌ای به نظر بیاید اما اجرای نمای فریم لس تخصص و مهارت خا خودش را نیاز دارد که مجریان نمادیزاین به راحتی از پس آن برمی‌آِیند.
به پنل‌های کامپوزیت رنگی، پنل‌های رنگارنگ هم گفته می‌شود.
در ساخت پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت رنگی، از چند لایه رنگ و یک پوشش درخشان استفاده می‌شود.
این پنل‌ها بر اساس زاویه‌ی نوری که به آن‌ها می‌تابد، به رنگ‌های مختلفی دیده می‌شوند و زیبایی منحصر به فردی دارند.
به دلیل همین زیبایی منحصر به فرد، از این ورق‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی مراکز خرید، فروشگاه‌ها، اماکن عمومی و نمایشگاه‌ها استفاده می‌شود.
امروزه اکثر کارفرمایان برای داشتن ویلایی اروپایی و مدرن به سراغ نماهای شیشه برای ویلای خود میروند.
استفاده از شیشه در وسعت زیاد نیاز به بررسی عواملی چون شرایط اقلیمی، ارتفاع ساختمان، شرایط منطقه و… دارد.

و در صورتی که استفاده از شیشه بنا به هر دلیلی برای ساختمان شما مناسب نباشد، میتواند بعد از گذشت مدتی برایتان مشکل ساز شود و هزینه گزافی به همراه داشته باشد.
نمای هر ساختمان، نشان دهنده‌ی هویت آن ساختمان است.
طراحی نمای یک ساختمان باید به گونه‌ای انجام شود که علاوه بر داشتن فاکتورهای زیبایی در ظاهر نما، نشان دهنده‌ی هویت و کاربری ساختمان نیز باشد.
برای نمایش بهتر هویت ساختمان، باید به نکات و اصولی مهم در این زمینه، که در ادامه ذکر میکنیم، توجه کرد.
در طراحی و ساخت این نوع ورق‌ها هم از یک لایه رنگ لمینت شده استفاده می‌شود که ظاهر آن‌ها را به شکل چوب درآورده است. این نوع پنل‌های کامپوزیتی نیز مانند طرح سنگ، طرح‌های مختلف چوبی را نشان می‌دهد.
پنل‌های آلومینیم کامپوزیت به صورت آماده و از پیش ساخته شده در بازار موجود هستند و تهیه‌ی آن‌ها کار دشواری به حساب نمی‌آید. به همین دلیل استفاده از این متریال در طراحی نما، سرعت نماکاری را بسیار بالا می‌برد و نسبت به نماهای دیگر قابلیت اجرا و پیاده‌سازی سریع‌تری دارد. علاوه بر این وزن سبک این نما، سرعت پیاده‌سازی آن را بالا می‌برد.
نماکاری با نماهای آلومینیم کامپوزیت، توسط متخصصان حرفه‌ای با استفاده از نقشه‌ها و ابزارآلات مخصوص انجام می‌پذیرد. از این رو نمای آلومینیم کامپوزیت نمایی اصولی با سرعت اجرای بالا به شمار می‌آید.
نمای ساختمان، اولین و مهم‌ترین بخش از هر ساختمان است که نظر بیننده را به خود جلب می‌کند.
اگر شما تمامی مراحل ساخت ساختمان خود را به درستی طی کرده باشید اما در پیاده سازی و اجرای نمای ساختمانتان قصوری صورت گرفته باشد، تمامی زحمات و نتیجه‌ی کارهایتان زیر سوال خواهد رفت.
گاهی اوقات ممکن است طراح نما کار خود را بسیار عالی انجام دهد اما مجری نما نتواند آن را به درستی پیاده‌سازی کند. در این صورت تمامی زحمات طراح نما به باد خواهد رفت.
در اجرای نما نکات تخصصی بسیاری را باید مد نظر بگیرید تا بتوانید نما را به صورت تخصصی اجرا کنید و موفق به اخذ تاییدیه شهرداری شوید.
یکی از این نکات مهم، همخوانی ساختار نما با اقلیم منطقه و شهر است.
نماهای ساختمان در شهرها و کشورهای مختلف ممکن است به صورت متفاوتی طراحی و اجرا شوند.
اما اجرای نمای ساختمان شما باید به گونه‌ای باشد که همخوانی و یکپارچگی ساختار شهری را به هم نریزد.
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های طراحان و مجریان نما برای بازسازی نمای ساختمان‌های فرسوده و مسکونی، انتخاب مصالح مناسبی برای بازسازی نمای ساختمان است که هم قیمت مناسبی برای ساکنان داشته باشد، هم دارای کیفیت خوبی باشد و هم در عین زیبایی، با نماهای همجوار نیز هماهنگی داشته باشد و در ظاهر شهر، تناقضی ایجاد نکند.
یک طراح حرفه‌ای نما، با در نظر گرفتن شرایط محیطی ساختمان شما و ضوابط کمیته‌ی نمای منطقه برای اخذ تاییدیه شهرداری، اقدام به انتخاب مصالح می‌کند.
این موضوع که شما از چه طرحی برای طراحی نمایتان استفاده کرده باشید هم در تعیین قیمت بازسازی نمای ساختمانتان موثر است.
مثلا این روزها معماران بیشتر نمای کامپوزیت تلاش می‌کنند تا با به کارگیری سبک طراحی مدرن و تلفیقی از به کاربردن مصالح سنگ و چوب و آجر با یکدیگر، هزینه‌های مصالح را برای مالک حداقل کنند!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *